vorige | volgende

gesloten bebouwing - Bazel

De leefruimtes van de woning worden geschakeld rond de lichte centrale betonnen prefab trap met splitlevels en variablele kamerhoogtes.

Het betreft een gesloten laag-energiewoning met een traditioneel gabariet (bouwdiepte gelijkvloers 15m50, verdieping 12 m + zadeldak 12 m)

De toegang van de woning gebeurt via een overdekte ruimte. Door de gevel plaatselijk achteruit te laten springen, komt voor de woning ook voldoende ruimte vrij om een wagen te parkeren voor de woning. Men komt de woning binnen via de centrale hal met betonnen prefabtrap waarlangs de verschillende split-level vloerniveaus bereikt kunnen worden. In het voorste deel van de woning is de speelruimte gelegen. Door de hoogte van 4m50 en het openwerken van de bordessen van de trap krijgt deze ruimte een open gevoel.

Aan de andere kant van de trap werd van de zithoek een dubbel hoge ruimte gemaakt met een groot raam in de achtergevel van de verdieping. Zo komt voldoende daglicht binnen in het hart van de woning . De hoogte zorgt ook voor een aangenaam contact tussen het gelijkvloers en de verdieping.

Achteraan de woning werd een open leefkeuken ingericht met zicht op de westelijk gerichte tuin.

Op nivo +1 bevinden zich twee kinderslaapkamers met een aparte sanitaire cel. Via nivo +1.5 met de grote badkamer wordt de master bedroom op nivo +2 bereikt.

type: nieuwbouw • gesloten eengezinswoning • BEN
opdracht: architectuur • stabiliteit



Bekijk ook deze gelijkaardige projecten



© 2021 Orizon Architectuur • BTW BE 0895.782.528 • privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér