vorige | volgende

toegankelijk vakantieverblijf in het groen - Sinaai

Ecologische vakantieverblijf in het groen

De bouw van een aangepast vakantieverblijf waar tot 24 personen kunnen logerren. Alle gemeenschappelijke ruimtes en ook de slaap- en badkamers zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De vorm en de gebruikte materialen van het gebouw verwijzen naar een hoevewoning met stallingen. Om het volume niet te laten overheersen in de omgeving werd er half ondergronds gebouwd. De toegang is bereikbaar door een rolstoeltoegankelijke helling. Door de combinatie van vorm en materialen past het gebouw zich volledig in in de groene context.

In een groene omgeving hoort een duurzaam gebouw. Daarom werd er bewust voor energievriendelijke technieken gekozen: een warmtepomp met diepteboringen en vloerverwarming en passieve koeling. Er werden zonnepanelen geplaatst en een ventilatiesysteem D met warmteterugwinning. Ook de douches werden uitgerust met warmteterugwinning.

type nieuwbouw • vakantiewoning • toegankelijk en aangepast bouwen
opdracht architectuur

Deze vakantiewoning is ook te huur 




Bekijk ook deze gelijkaardige projecten



© 2021 Orizon Architectuur • BTW BE 0895.782.528 • privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér