vorige | volgende

verdieping op bungalow - Sint-Niklaas

ecologische verdieping op bungalow

Wonen in je ouderlijke woning, in een nieuw jasje zonder de eigenheid van de woning te verliezen. Dat was het uitgangspunt van de bouwheer en het vertrekpunt van ons ontwerp. De klant wilde liever niet slapen op het gelijkvloers, dus er werd beslist om op de bestaande bungalow een nachtgedeelte te zetten.

In dit project werd er op de bestaande bungalow een verdieping bijgeplaatst in ytongsteen. Op de benedenverdieping werd er een nieuwe isolerende schil toegevoegd zodanig dat de hele woning uiterst goed geïsoleerd wordt. Op deze manier kan de originele gevelsteen bewaard blijven. De oude donkere ruimtes werder opgewerkt, waardoor de leefruimte nu baadt in het licht. In de nieuwe bovenverdieping werden de slaapkamers in ondergebracht. De oude slaapkamers op het gelijkvloers werden opgewerkt en doen nu dienst als eetruime en bibliotheek.

Ook de technieken werden volledig vernieuwd, zodat deze woning klaar is voor een volgende generatie. Er is een warmtepomp met grondboringen geplaatst, vloerverwarming en een ventilatiesysteem D.

project woning • renovatie • vrijstaand
opdracht architectuur • stabiliteit 
 



Bekijk ook deze gelijkaardige projecten



© 2021 Orizon Architectuur • BTW BE 0895.782.528 • privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér