Veelgestelde vragen

In welke regio werken jullie?

We hanteren geen strikte grenzen, maar wij vinden het belangrijk om uw project in werffase goed op te volgen. Om die reden kiezen wij ervoor om particuliere woningen enkel in zone Waasland aan te nemen.


Hoeveel kost een architect?

Geen enkel project is hetzelfde en wij maken altijd een offerte op maat, contacteer ons gerust om je project te bespreken. Over het algemeen kunnen we stellen dat we voor particuliere woningbouw een forfaitaire offerte opmaken (een vaste prijs), die ligt tussen de 7 tot 12 procent van het bouwbudget voor een volledige opdracht (van wind- en waterdicht tot afwerking). Voor kleinere projecten werken wij soms op regie basis. Voor professionele projecten, of projecten waarvan de omvang in de ontwerpfase soms moeilijk in te schatten is, werken wij op een procentuele basis.


Wanneer heb ik een architect nodig?

Voor werken waarvoor een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen nodig is, is in principe ook de medewerking van een architect verplicht.

Meer informatie hierover vindt u op de website van het omgevingsloket. We kunnen samen bekijken welke vergunning u precies nodig hebt.

Uiteraard zijn wij overtuigd dat ons meerwaarde veel groter is dan louter de wettelijke verplichting. Wij worden dan ook het liefst ingeschakeld voor een volledig project, zodat we u van a tot z advies kunnen geven.© 2022 Orizon Architectuur • BTW BE 0895.782.528 • privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér