nieuwbouw BEN-woning met barnwood te Stekene

Strakke nieuwbouw met originele toets

Een perceel met de tuin op het noorden gericht, langs twee zijden omsloten door een voet- en fietspad aan de rand van een nieuwe verkaveling. Hierop wensten de bouwheren een energiezuinige woning met veel bergruimte en drie ruime slaapkamers te realiseren.

We hebben van de nood een deugd gemaakt en van de noordzijde en oostzijde geprofiteerd om langs deze zijde de gevel bijna volledig open te werken. De voorgevel is redelijk gesloten gehouden omwille van de privacy.

De keuze van de gevelsteen lag al van voor het voorontwerp vast, de bouwheer was vastberaden. Deze bruin-genuanceerde verlijmde gevelsteen contrasteert mooi met het antracietkleurig schrijnwerk en vergrijsd barnwood. Deze zilvergrijze accenten doen de gevel helemaal opleven en zorgen voor een frisse toets.

type nieuwbouw • open eengezinswoning • BEN
opdracht architectuur • stabiliteit
foto's katoo peeters



Bekijk ook deze gelijkaardige projecten



© 2021 Orizon Architectuur • BTW BE 0895.782.528 • privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér